Manchester

Manchester är en plats som de allra flesta förknippar med just fotboll. Det är ett riktigt Mecka för fotbollsfantaster och att se en match spelas på Old Trafford åtminstone en gång i livet är en dröm för många fotbollsintresserade personer.

När det kommer till Manchester Citys hemmaarena, Etihad Stadium, så tar den 55 000-60 000 personer, medan Old Trafford tar över 75 000, vilket gör den till den största klubbarenan i England.

Det är mycket på grund av att det är en så stor arena som många vill se matcher spelas där, men det är naturligtvis även på det viset att just Manchester United har väldigt många supportrar runt om i världen som kommer och fyller upp de 75 634 platserna när det är dags för match.

Manchester City kom ju tillbaka från att ha spelat i tredje divisionen, vilket gör att matcher mellan Manchester United och Manchester City såklart är dyra att gå på då de båda har väldigt många supportrar.

Manchester United har haft många stora spelare genom tiderna, så som exempelvis Ryan Giggs, Paul Scholes och David Beckham. Nu har även Sveriges egen superstjärna Zlatan Ibrahimovic sållat sig till truppen och det har redan blivit ett väldigt stort tryck på matchbiljetter från svenska Manchester United- supportrar sedan det blev känt att Ibrahimovic ska spela för detta lag.

Matchbiljetterna kostar olika mycket beroende av vilka slag som spelar mot varandra så man kan passa på att köpa en biljett som är lite billigare bara för att få vara med om känslan.

Är man ett mer inbitet fan så är det såklart en annan sak när det kommer till just vilken match det rör sig om, men för en person som mest bara vill ta del av den härliga stämningen som det är på läktarna när det handlar om engelsk ligafotboll så går det ju bra med en match som kostar mindre att se.

För att köpa biljetter till Manchester United eller Manchester City så kan man antingen själv köpa loss biljetter från olika sajter på nätet, eller så kan man välja att köpa en komplett fotbollsresa där allting ingår. Det är tyvärr svårt att köpa biljetter själv direkt från klubbarna. Det krävs att man är medlem i klubben. Till just Manchester United och Manchester Citys matcher är det även ett stort tryck på biljetterna, vilket gör det ännu svårare att få tag på biljetter direkt.

Det är viktigt att man ser efter noga var man kan hitta de billigaste biljetterna och att man köper sina biljetter från en seriös sajt, så att man inte blir lurad eller betalar mer än vad man behöver.

Naturligtvis är det allra mest kul om man kan ha turen nog att få en biljett till en match mellan Manchester United och Manchester City då detta är matcher som alla ser fram emot lite extra. Biljetter till matcher mellan dessa båda lag säljer dock slut väldigt snabbt, så här får man hoppas på att ha lite extra tur, helt enkelt.

I Manchester handlar mycket om fotboll, men det är en stad som även erbjuder mycket annat. Det finns bra shopping och mycket sevärdheter, så man kan åka iväg på en resa hit tillsammans med andra som kanske inte är så intresserade av fotboll och ändå hålla alla nöjda och belåtna.