Premier League

Premier League är i mångas ögon den absolut bästa fotbollsligan i världen och det finns otroligt många människor världen över som följer Premier League. Ligan bildades 1992 i England och innehåller idag 20 klubbar.

Fotbollsresor för att se Premier League-matcher

Premier League-klubbarna finns utspridda över hela England, men en stor del finns i London. Här finns en lista på Premier League-klubbar och var de spelar sina hemmamatcher.

Arsenal FC – Emirates Stadium i London.
Aston Villa – Villa Park i Birmingham.
Bournemouth – Goldsans Stadium i Bournemouth.
Chelsea – Stamford Bridge i London.
Crystal Palace – Selhurst Park i London.
Everton – Goodison Park i Liverpool.
Leicester City – King Power Stadium i Leicester.
Manchester City – Etihad Stadium i Manchester.
Manchester United – Old Trafford i Manchester.
Newcastle United – Sports Direct Arena i Newcastle.
Norwich City – Carrow Road i Norwich.
Southampton – St Mary’s Stadium i Southampton.
Stoke City – Britannia Stadium i Stoke-on-Trent (Stoke).
Sunderland – Stadium of Light i Sunderland.
Swansea City – Liberty Stadium i Swansea (Wales).
Tottenham Hotspur – White Hart Lane i London.
Watford FC – Vicarage Road i Watford (nordvästra London).
West Bromwich Albion – The Hawthorns i West Bromwich.
West Ham United – Boleyn Ground (Upton Park) i London.

Om man vill se Premier League-matcher och resa från Sverige så är det oftast smidigast att köpa färdiga paketresor. Det går att hitta paketresor från till de flesta Premier League-klubbarna. Anledningen till varför paketresor rekommenderas är att det i många fall, tyvärr, är väldigt svårt att köpa biljetter till Premier League-matcher då det är så stor efterfrågan. Flera av klubbarna har därför ett biljettsystem där klubbens medlemmar har förtur till biljetterna. Det är sällan som det blir biljetter över till allmänheten till de populäraste biljetterna och då återstår i princip endast möjligheten att få tag på biljetter via mellanhänder. Nackdelen är att biljetterna förstås blir dyrare och i vissa fall så kan det bli riktigt dyrt.

Att använda en paketresa kan dock vara smidigt då flyg, boende och biljetter löser sig på ett smidigt sätt. Många researrangörer väljer ut billiga hotell nära arenan eller med goda kommunikationer till arenan för att det ska bli så smidigt som möjligt.

Många av Premier League-klubbarna har svenska supporterföreningar och genom dessa kan man ibland få tag på biljetter. Om du följer ett specifikt Premier League-lag så kan det alltså vara bra att vara medlem både i klubben och supporterföreningen för att öka chansen att kunna se ditt favoritlag på plats. Du stöttar ju dessutom laget i ditt hjärta genom att vara medlem i klubben.

Biljettpriser till Premier League

Biljettpriserna till Premier League-biljetter varierar mycket och beror även på om man är medlem. Om man är medlem i någon klubb så kan man få biljetter billigare, speciellt om det gäller en match som inte är lika attraktiv. Om du däremot vill se ett London-derby så får du vara beredd på att öppna plånboken. Sådana biljetter är för det första väldigt svåra att få tag på. För svenska fotbollsturister så återstår gäller det att få tag på biljetter från researrangörer eller andra mellanhänder och då blir det dyrt till de allra hetaste matcherna. Jag har till exempel sett biljettpriser på en bra bit över 5000 kronor/styck till Chelsea – Arsenal.

För att hitta billigare biljetter till Premier League så rekommenderar jag dig att kolla upp klubbar som har ett relativt lågt publiksnitt i förhållande till arenans kapacitet. Då brukar man kunna köpa biljetter utan att behöva blanda in mellanhänder.