London

London är en fantastisk stad med ett stort nöjesutbud, fina hotell, bra shopping och trevliga restauranger. London är också en fantastisk stad för fotbollsfantaster. Säsongen 2015/2016 hittar man inte mindre än 5 lag i Premier League som är från London, nämligen Arsenal FC, Chelsea FC, Crystal Palace FC, Tottenham Hotspur och West Ham United.

Det finns även ett flertal London-klubbar i Football League Championship. Där finns i skrivande stund Brentford, Charlton Athletic, Fulham FC och Queens Park Rangers.

En del fotbollsresenärer gillar även att se fotboll i lägre serier för att få en lite mer genuin brittisk fotbollsupplevelse. I Football League One huserar klassiska Millwall FC som hör hemma i sydöstra delen av London och spelar sina hemmamatcher på The Den.

I Football League Two finns ännu fler London-klubbar. Bland annat AFC Wimbledon som grundades 2002 som en protest mot att klassiska Wimbledon FC flyttade till Milton Keynes.

Att se Premier League-fotboll i London är en upplevelse som många fotbollsälskare ser fram emot. Det finns helt enkelt mycket toppfotboll att se och många intressanta derbymatcher. Det är tyvärr inte alltid särskilt enkelt att få tag på biljetter till de största klubbarna som Arsenal, Chelsea, Tottenham och West Ham, men om man är medlem i klubben och/eller supporterföreningar så har man bättre chanser att få tag på biljetter. Annars återstår tyvärr oftast endast att använda någon av de mellanhänder som säljer biljetter och paketresor till ganska dyra pengar.

Fotbollsarenor i London

Det finns många stora och fina fotbollsarenor i London. Arsenal spelar sina hemmamatcher på The Emirates Stadium som stod färdig år 2006. The Emirates Stadium har en publikkapacitet på 60 260 och är Englands tredje största arena efter Wembley och Old Trafford. Om man är intresserad så kan man delta på guidade turer och upptäcka Emirates Stadium.

Chelsea FC spelar sina hemmamatcher på Stamford Bridge som ligger i Fulham. Stamford Bridge har endast en kapacitet på 41 798, men det finns planer på att utöka kapaciteten till 60 000 åskådare.

Tottenham Hotspurs håller till på White Har Lane som finns i stadsdelen Tottenham. White Hart Lane har en nuvarande kapacitet på 36 284 åskådare. Inom kort börjar bygget av en ny arena.