Fotbollsresor till Italien

Att åka till Italien är ju alltid trevligt, oavsett om det är fotbollsresa eller en vanlig semesterresa som man ska iväg på. Oavsett om det är ett av de sydliga fotbollslagen man vill se, eller om det är ett av de nordliga lagen som man vill se så kan man komma iväg på en mycket trevlig och spännande resa.

Italien har otroligt mycket att erbjuda dig som besökare vad gäller precis allt. Detta är ett land som lyckts med att erbjuda besökaren allt det man kan önska sig när man är ute och reser.

Man kan åka ett stort gäng även om inte alla är intresserade av just fotboll då det finns så mycket annat som man kan göra förutom att just kolla på fotboll i toppklass live. Medan ett par stycken ur gänget är på fotbollsmatch så kan de andra göra något annat kul och så kan man mötas upp efteråt för en trevlig kväll och natt tillsammans.

Italien har massor av fantastiska Serie A-lag som man kan åka runt och titta på live, så som Napoli, Roma, Milan, Juventus, Genoa, Lazio, Inter, Fiorentina och Sampdoria.

Den italienska fotbollsligan räknas som en av de bästa fotbollsligorna i världen och de italienska klubbarna dominerar stort i Europa. Mängder av stora spelare har spelat med italienska tröjor på sig och det är inte för inte många av vår tids mest kända spelare har spelat, eller spelar, i ett av de italienska lagen.

Serie A kan skryta med tre av världens mest känna och mest populära klubbar – Milan, Juventus och Inter Milan. Dessa tre klubbar är grundande medlemmar i G14-gruppen och inkluderar några av de äldsta fotbollsklubbarna i Europas historia.

När det kommer till UEFA Ballon d’Or- priser så har detta pris delats ut till spelare flest gånger medan de spelade för just Serie A.

1929 var året då en ny professionell liga grundades i Italien. Sedan dess har ligan varit mer eller mindre oförändrad och fram tills 2004 sändes de vinnande klubbarna till Coppa Campioni d’Italia som hölls i ligans huvudkontor. Från 2004 tilldelas trofén den vinnande klubben på planen framför fotbollsfansen, vilket såklart tagits emot positivt bland den italienska fotbollspubliken.

Juventus är ligans mest framgångsrika klubb och detta lag har samlat på sig inte mindre än 31 mästerskapstitlar genom åren plus att Juventus kommit på andra plats hela 21 gånger. Detta innebär att Juventus varit i topp två av italienska fotbollsligor i 52 ligor av 86.

Biljetter till fotbollsmatcher som spelas i Serie A kan man boka på de olika klubbarnas hemsidor eller andra återförsäljare. Om man har säsongsbiljett så tilldelas man ofta biljetten en vecka före allmänheten, vilket är en bra hjälp på vägen om man planerar att vara en regelbunden besökare, och ven vill inte vara det när det kommer till italiensk fotboll?

Som vanligt kan man boka fotbollsresa om man vill ha en paketlösning och detta är ofta prisvänligt med tanke på att allting ingår i priset och man slipper själv fixa med saker och ting då det istället sköts av researrangören.