Fotbollsresor till München

Att åka till München är en härlig resa som alla borde ta sig iväg på åtminstone en gång i livet. Här finns verkligen allt man kan tänka sig. Oavsett om man är intresserad av fotboll, ölfester, shopping, konst och kultur.

Allting har man alltså lyckats samla på denna plats och det är mycket svårt att bli besviken när man åker till München, oavsett vad det är man åker dit för att uppleva, smaka eller känna.

Hela Bayern är ett äventyr och då främst dess huvudstad, München. Denna stad är lätt att charmas av och vare sig det är BMW- museet man vill till, eller om man vill shoppa vid Marienplatz i Gamla Stan så kommer man att komma hem och känna att man snart vill tillbaka igen.

Att kunna blanda surkål och korv, öl i toppklass, det rustika och det trendiga och fotboll i världsklass på ett och samma ställe gör att detta är en plats som många olika typer av personligheter kan trivas på.

Just sport och öl är en viktig del av München och självklart är det också den härliga stämningen som både ölfester och fotboll i denna klass för med sig som gör att många väljer att åka hit.

Bayern München spelar idag på hemmaarenan Allianz Arena och så har man gjort sedan säsongen 2005/2006. Innan dess spelade man på Olympiastadion. Allianz Arena tar 69 000 åskådare, varav 55 000 är sittande åskådare.

Bayern München är det mest meriterade tyska fotbollslaget genom tiderna och det finns inget annat lag som kommer ens i närheten av den prissamling som detta lag har på hyllan.

Om man gillar tysk fotboll så är en resa till München ett absolut måste. Det är väldigt svårt att få tag på hemmamatchbiljetter till Bayerns München då matcherna alltid är slutsålda. Det är så högt tryck på biljetterna att det till och med är på det viset att medlemmar i Bayern Münchens officiella supporterklubb blir utan biljett.

Om man ser till att boka en resa till München via en fotbollsresearrangör blir det dock väldigt enkelt att få tag i en biljett till matcherna till matchbiljett ingår i paketpriset. Man kan boka en paketresa med både flyg och hotell när man ändå är i farten, så att man har allting fixat i ett paket.

Det kostar olika mycket beroende av vilket lag som man vill se spela mot varandra, oavsett om man bokar en fotbollsresa till Spanien, Tyskland, England eller något annat land. Kan man tänka sig att se en match där favoritlaget möter ett mindre lag så blir det billigare pris på biljetten än om man tvunget ska se två stora lag spela mot varandra, så detta är smart att ha i åtanke.

När man bokar sin resa är det viktigt att man tar sig en titt och jämför olika priser så att man inte bokar en resa som är onödigt dyr. Det kan skifta mycket i pris, så den extra tid det tar att kolla noga var man kan få tag i det bästa priset kan göra att man sparar en rejäl slant.