Fotbollsresor till Tyskland

Tyskland är ett land som många svenskar gillar att åka till. Det är nära att åka dit och det finns mycket att se och uppleva och många svenskar gillar den kontinentala stämningen som infinner sig mer i Tyskland än vad den gör här hemma i Sverige.

Det är långt ifrån endast fotboll som lockar svenskar att bege sig till Tyskland så landet har mycket att erbjuda i många av de större städerna i form av underhållning, kultur, konst, mat och dryck.

Tyskland har ett brett utbud av internationella flygplatser så som Frankfurt, Düsseldorf, Munich, Hamburg, Stuttgart och såklart allas vår favorit – Berlin. Att det finns ett så brett utbud av flygplatser gör att det är lätt att ta sig till matcherna som spelas i Bundesligan runt om i landet, vilket gör att det blir lättare att ta sig till matcherna.

Bundesliga är den tyska fotbollsligan och den anses vara en av de allra bästa i världen. Här har vi lag som Bayern München, Wolfsburg, Hoffenheim, Frankfurt, Inglostadt, Bayer Leverkausen, Hamburger SV, Hertha Berlin. Mainz och Dortmund, så visst finns det många fina lag att åka och titta på när de spelar live.

Innan Bundesliga grundades så spelades tysk fotboll via olika regionala ligor, men efter att Tyskland förlorade mot Jugoslavien i kvartsfinalen i VM 1962 blev det många som ropade efter en samlad professionell liga. Ropen fick svar och den första säsongen, som spelade 1963-64 så vann FC Köln och laget blev således Bundesligas första vinnande lag.

Man kan boka biljetter till Bundesliga via klubbarnas egna hemsidor eller andra återförsäljare och har man säsongsbiljett så tilldelas man biljetter en vecka före allmänheten, vilket gör att det är lättare att komma och titta på tysk fotboll på regelbunden basis.

Ända sedan starten år 1963 så har FC Bayern München varit det dominanta laget och detta lag har totalt vunnit 24 mästerskapstitlar på 53 år.

Bundesliga består av totalt 18 lag med upp- och nedflyttning från andra Bundesligan, vilket är den andra nivån av den tyska proffsfotbollen. Tysk fotboll består endast av två ligor med lag som delas upp i regionala ligor.

Att åka till Tyskland på fotbollresa är en trevlig sysselsättning för alla som gillar fotboll. Då Tyskland har så mycket annat att erbjuda besökaren så kan man även åka hit tillsammans med någon eller några som inte är fullt lika intresserade av fotboll, så det är lätt att ha det trevligt i detta land.

Man kan boka sin fotbollsresa till Tyskland via olika researrangörer och det är lätt att få en trevlig paketlösning med både hotell och flyg, om man vill ha det. Vill man istället fixa allting på egen hand så går även det att lösa då man enkelt kana boka var sak för sig.

Det är viktigt att man tar sig tiden att gå in och kolla runt så att man hittar en prisvänlig resa så att man inte betalar ett överpris, så att ta sig den där extra timmen och sitta med lite prisjämförelser tjänar man på i längden.